Definita cuvantului bord
BORD, borduri, s. n. Fiecare din părțile laterale ale punții unei nave. ◊ Loc. adj. De bord = referitor la navigația pe apă, p. ext. referitor la navigația aeriană. Jurnal de bord.Loc. adv. Pe (sau la) bord = pe puntea navei, p. ext. pe avion. ◊ Expr. A arunca peste bord = a da la o parte, a înlătura. – Fr. bord.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bord
ZBURD s. n. (Rar) Zbenguială. (der. regr. din zburda) Vezi definitia »
MONTANIÁRD adj. (Franțuzism) Muntenesc. // s.m. și f. 1. Membru al partidului cu vederi radicale, care ocupa partea cea mai înaltă (La Montagne) a sălii în care se țineau ședințele Convențiunii în timpul revoluției burgheze din Franța de la 1789. 2. (Rar) Muntean. [Pron. -ni-ard, scris și montagnard. / < fr. montagnard]. Vezi definitia »
BATÁRD, -Ă, batarzi, -de, adj. (Despre scriere) Care este intermediar între scrierea rondă și cea cursivă; (despre penițe) care are forma potrivită spre a servi la acest fel de scriere; bastard. ♦ (Substantivat, f.) Literă din această scriere. – Din fr. bâtard. Vezi definitia »
REVANȘÁRD, -Ă adj. (și s.) care dorește să-și ia revanșa; răzbunător. (< fr. revanchard) Vezi definitia »
BERNARD [bernár] Claude (1813-1878), fiziolog francez. Prof. univ. la Sorbona. Unul dintre fondatorii fiziologiei moderne și al endocrinologiei. Contribuții la studiul funcției glicogenetice a ficatului, al rolului pancreasului în digestia grăsimilor, al fenomenelor electrice din mușchi și nervi, al rolului sistemului nervos în apariția diabetului, în reglarea vasomotricității, al acțiuniii paralizante a curarei. A creat termenii de mediu intern și secreție internă. În „Introducere la studiul medicinii experimentale”, formulează o serie de reguli ale metodologiei observației, experimentului și ipotezei științifice, înscriindu-se printre clasicii epistemologiei. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z