Definita cuvantului botișor
BOTIȘÓR, botișoare, s. n. Diminutiv al lui bot.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu botișor
fesușór, fesușóri, s.m. (reg.) gândac mic și rotund ca o mărgea roșie; fesul-popii. Vezi definitia »
PLANTATÓR, -OÁRE, plantatori, -oare, subst. 1. S. m. și f. Persoană care se ocupă cu plantarea răsadurilor, a viței de vie etc.; săditor. 2. S. m. Proprietar al unei plantații. 3. S. f. Mașină care servește la plantarea diverselor plante de cultură; mașină de plantat. 4. S. n. Unealtă de lemn sau de fier, de forma unui baston scurt ascuțit la un capăt, cu care se lucrează la plantarea puieților, a răsadurilor etc. – Planta + suf. -tor. Vezi definitia »
SUPRAVOLTÓR, supravoltoare, s. n. Sursă de energie electrică legată în serie cu altă sursă de energie electrică, astfel încât tensiunile lor electrice să se adune. – Din fr. survolteur. Vezi definitia »
AMATÓR, -OÁRE, amatori, -oare, s. m. și f., adj. 1. (Persoană) căreia îi place ceva, care are predilecție sau pasiune pentru ceva; (persoană) care este dispusă să cumpere ceva. 2. (Persoană) care se ocupă cu o meserie, cu o artă, cu o disciplină, fără a o exercita ca profesionist; diletant. – Din fr. amateur, lat. amator. Vezi definitia »
DONATÓR, -OÁRE s.m. și f. Persoană care face o donație. ◊ Donator de sânge = persoană care dă o cantitate din sângele său pentru a fi folosită la transfuzii; donor. [Cf. lat. donator, fr. donateur]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z