Definita cuvantului tartraj
TARTRÁJ s. n. Operație de adăugare de acid tartric în mustul de struguri pentru a-i mări aciditatea. – Din fr. tartrage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tartraj
ANCORÁJ s. n. 1. loc unde se ancorează. 2. ansamblu de piese pentru ancorare. 3. sistem de cabluri care fixează un stâlp, o construcție. (< it. ancoraggio) Vezi definitia »
TIRÁJ, tiraje, s. n. 1. Numărul de exemplare în care se tipărește o carte sau o publicație periodică. ◊ Loc. adj. Cu (sau de) (mare) tiraj = care apare într-un număr mare de exemplare. 2. Multiplicare, prin copiere, a unui film, pentru a asigura numărul de copii necesar rețelei cinematografice. 3. Operație de turnare în sticle a vinului pregătit pentru fabricarea șampaniei. 4. Circulația aerului (și a gazelor de ardere) într-o instalație de încălzire cu focar (care se datorește diferenței de presiune dintre două sectoare ale coșului). – Din fr. tirage. Vezi definitia »
PORTBAGÁJ s.n. Loc special amenajat pe un vehicul unde se așază bagajele. [Cf. fr. porte-bagages]. Vezi definitia »
BLINDÁJ s. n. 1. cuirasă de oțel la protecția navelor, a tancurilor, avioanelor împotriva proiectilelor. 2. element de construcție servind ca mijloc de protecție a unor piese sau sisteme tehnice. (< fr. blindage) Vezi definitia »
(?) GIVRAJ, givraje, s.n. (Auto si aviație) Fenomen meteorologic periculos, având ca efect generarea unui strat de gheață în interiorul carburatorului, strat care împiedică alimentarea cu carburant a motorului și care generează, în cele din urmă, oprirea acestuia. Fenomenul este favorizat de faptul că, la motoarele prevăzute cu carburator, amestecul aer-benzină se formează într-o zonă de depresiune (difuzor) si, în condiții de umiditate atmosferică ridicată si temperaturi relativ scăzute ale carburantului (0-15ï??C), are loc înghețarea, pe pereții difuzorului, a vaporilor de apă prezenți în aerul de admisie. Se folosește, de regulă, în sintagma givrajul carburatorului. – Din fr. givrage. [Var.: jivraj s.n., givrare s.f sau jivrare s.f.]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z