Definita cuvantului brașovean
BRAȘOVEÁN, brașoveni, s. m. (Înv.) Negustor de brașovenie. – Din Brașov + suf. -ean.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu brașovean
CARCÁN s. n. guler de fier cu care erau legați în Franța răufăcătorii la stâlpul infamiei. (< fr. carcan) Vezi definitia »
REPUBLICÁN, -Ă adj. Referitor la republică. ◊ Partid republican = unul dintre cele două mari partide din Statele Unite. // s.m. și f. Adept al republicii ca formă de guvernământ. [Cf. it. republicano, fr. républicain]. Vezi definitia »
BASILAN 1. Arh. în Filipine, în SV ins. Mindanao, alcătuit din c. 50 ins.: 1,3 mii km2; c. 201 mii loc. Orez. Cocotieri și arbori de cauciuc. Păduri tropicale. Pescuit. 2. Oraș și port în Filipine, situat în ins. cu același nume; 200 mii loc. (1980, cu suburbiile). Centru comercial și agricol (copra). Vechiu nume: Isabela. Vezi definitia »
ANGLOMÁN adj., s. m. f. (cel) stăpânit de anglomanie; anglofil. (< fr. anglomane) Vezi definitia »
BIERTAN, com. în jud. Sibiu; 3.197 loc. (1991). Cetate sătească cu biserică evanghelică, construită în stil gotic, între 1492 și 1516, cu incintă fortificată; biserica are, în interior, un altar poliptic, cu sculpturi policrome în lemn, cu picturi (1515-1524) și un amvon din piatră, atribuit meșterului Ulrich din Brașov (1523). La B. a fost descoperit un disc de bronz (donarium), în care este înscrisă crucea monogramatică a lui Hristos. Datînd din epoca constantiniană (sec. 4), discul este una din primele dovezi ale creștinării Daciei. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z