Definita cuvantului bronhie
BRÓNHIE, bronhii, s. f. Fiecare dintre cele două ramificații în care se bifurcă traheea arteră și care se prelungește în plămâni prin ramificații din ce în ce mai mici. – Fr. bronche (lat. lit. bronchia).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bronhie
MISCEGENÁȚIE s. f. proces de metisare a diferitelor rase intrate în contact biosocial lent. (< engl. miscegenation) Vezi definitia »
POLARIZÁȚIE, polarizații, s. f. Stare a unui corp sau a unui sistem fizic care prezintă proprietatea de polaritate sau care a suferit o polarizare. ◊ Polarizație electrică = stare a unui corp sau a unui sistem fizic care posedă cel puțin doi poli electrici (plus și minus). Polarizația luminii = stare a unui fascicul luminos în care toate radiațiile electromagnetice componente au aceeași direcție de oscilație. Polarizație cromatică = ansamblul figurilor de interferență, colorate viu, obținute la cercetarea în lumină polarizată a unui cristal birefringent cu ajutorul unui polariscop. ♦ Mărime vectorială care caracterizează starea de polarizație a unui corp sau a unui mediu. – Din fr. polarisation. Vezi definitia »
răspétie s.f. (înv.) 1. crucifix, imaginea Răstignirii. 2. giulgiu, lințoiu. Vezi definitia »
ENTERALGÍE, enteralgii, s. f. Durere acută de intestine. – Din fr. entéralgie. Vezi definitia »
RECREÁȚIE2, recreații, s. f. (Rar) Recreare2. [Pr.: -cre-a-] – Din fr. recréation. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z