Definita cuvantului titirez
TITIRÉZ, titirezi, s. m. 1. Partea inferioară, de formă conică, a fusului de tors, care, prin greutatea sa, face ca fusul să se învârtească mai ușor și uniform. 2. Jucărie mică făcută din lemn, din os, din metal etc., în formă de con și cu un vârf ascuțit, care se poate roti pe o suprafață plană; sfârlează. 3. Bățul de sub coșul morii, care lovește teica pentru a face să treacă grăunțele între pietrele morii; hădărag. [Pl. și: (n.) titirezuri] – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu titirez
SOMALÉZ, -Ă, somalezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Somaliei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Somaliei sau populației ei, privitor la Somalia sau la populația ei. ♦ (Substantivat, f.) Limba vorbită de somalezi. – Somalia (n. pr.) + suf. -ez. Vezi definitia »
DIOCÉZ, -Ă s.m.f. credincios al unei dioceze. (< fr. diocésain) Vezi definitia »
PECHINÉZ, pechinezi, s. m. Rasă de câini de apartament de proporții mici, cu botul scurt și turtit, cu urechile lăsate în jos, cu picioarele scurte și cu părul lung și mătăsos. – Din fr. pékinois. Vezi definitia »
CASTRO ALVEZ [cástru alviș], Antônio de (1847-1871), poet brazilian. Lirica sa, romantic-grandilocventă, evocă luxurianta vegetație a savanelor, exaltă libertatea și se pronunță împotriva sclaviei („Vocile Africii”, „Sclavii”). Vezi definitia »
OLANDÉZ, -Ă, olandezi, -e, subst., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Olandei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Olandei sau populației ei, privitor la Olanda sau la populația ei. ♦ (Substantivat, f.) Limba olandeză. 3. S. f. Numele unei figuri de patinaj. 4. S. f. Rasă de vaci creată în Olanda și crescută pentru producția de lapte. – Olanda (n. pr.) + suf. -ez. Cf. it. olandese, fr. hollandais. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z