Definita cuvantului somalez
SOMALÉZ, -Ă, somalezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Somaliei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Somaliei sau populației ei, privitor la Somalia sau la populația ei. ♦ (Substantivat, f.) Limba vorbită de somalezi. – Somalia (n. pr.) + suf. -ez.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu somalez
BOTEZ, Ion Gheorghe (1892-1953, n. Chișcăreni, jud. Iași), morfolog român. Prof. univ. la Iași. Cercetări privind anatomia comparată a primatelor și omului. Promotor al antropologiei în România. Vezi definitia »
GROENLANDÉZ, -Ă, groenlandézi, -e, s.m. și f., adj. Persoană care face parte din populația de bază a insulei Groenlanda sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține insulei Groenlanda sau groenlandezilor (1.), privitor la insula Groenlanda sau la groenlandezi, originar din Groenlanda. (cf. fr. groenlandais) Vezi definitia »
Sesizez faptul ca, la fel ca si cuvantul interpretariat, cuvantul traductologie trebuie introdus in dexonline. Cu respect, MG Vezi definitia »
HURÉZ, hurezi, s. m. (Reg.) V. huhurez. Vezi definitia »
LIBANÉZ, -Ă, libanezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Libanului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Libanului sau populației lui, privitor ia Liban sau la populația lui. – Liban (n. pr.) + suf. -ez. Cf. fr. libanais, it. libanese. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z