Definita cuvantului terorism
TERORÍSM s. n. 1. Totalitatea actelor de violență comise de un grup sau de o organizație pentru a crea un climat de insecuritate sau pentru a schimba forma de guvernământ a unui stat. 2. Atitudine, manifestare teroristă. – Din fr. terrorisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu terorism
cataclísm (cataclísme), s. n. – Schimbare bruscă în condițiile naturii și vieții pe pămînt. Fr. cataclysme; înainte (sec. XVIII), din gr. ϰαταϰλυσμός (Gáldi 158). Vezi definitia »
PROVINCIALÍSM, provincialisme, s. n. 1. Cuvânt, expresie, locuțiune specifică unei provincii, care nu aparține limbii literare; p. ext. rostire caracteristică unei provincii; regionalism. 2. Atitudine, comportare etc. specifică unui provincial (1). [Pr.: -ci-a-.Var.: (înv.) provințialísm s. n.] – Din fr. provincialisme. Vezi definitia »
HELIOTROPÍSM s. n. Proprietate pe care o au unele plante de a se îndrepta spre soare sau spre altă sursă de lumină; fototropism. [Pr.: -li-o-] – Din fr. héliotropisme. Vezi definitia »
IGNORANTÍSM s. n. mod de a gândi al celor care consideră instruirea ca dăunătoare. (< fr. ignorantisme) Vezi definitia »
DONJUANÍSM s.n. Atitudine, caracter de donjuan. [Pron. -ju-a- și -hu-a-. / < fr. donjuanisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z