Definita cuvantului terpinol
TERPINÓL s. n. Substanță chimică întrebuințată în parfumerie. – Din fr. terpinol.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu terpinol
spectácol (-le), s. n. – Reprezentație teatrală, cinematografică etc. Fr. spectacle, cu terminația din it. spettacolo.Der. spectacular, adj., din fr. spectaculaire; spectator, s. m., din fr. spectateur. Vezi definitia »
Internet Protocol (IP) – În TCP/IP, standardul care descrie cum trebuie să fie împărțite datele în pachete pentru transmisia prin Internet și cum trebuie adresate aceste pachete pentru a ajunge la destinație. IP este protocolul fără conexiune în ansamblul TCP/IP; protocolul TCP (Transmission Control Protocol) specifică modul în care două calculatoare conectate la Internet pot stabili o legătură de date sigură printr-un dialog de confirmare. Vezi connectionless protocol și packet-switching network. [Dicționar de calculatoare și Internet, ed. Teora] Vezi definitia »
ROL1 s. n. I. 1. listă a proceselor care urmează să fie judecate într-o zi de către o instanță. 2. registru în care sunt trecuți contribuabilii la percepție. 3. listă a echipajului unei nave. 4. (în unele țări) lista tuturor navelor și a caracteristicilor lor tehnice. II. 1. parte (de text, melodică etc.) ce revine unui interpret într-un spectacol. ◊ personajul interpretat de un actor. 2. atribuție, sarcină care revine cuiva într-o acțiune; menire. 3. semnificație de ordin semantic sau lingvistic pe care o poate avea un cuvânt. (< fr. rôle) Vezi definitia »
BENEVÓL, -Ă, benevoli, -e, adj. Făcut de bunăvoie, nesilit. ◊ Contribuție benevolă = sumă sau taxă al cărei cuantum rămâne la aprecierea celui care contribuie sau plătește. – Fr. bénévole (lat. lit. benevolus). Vezi definitia »
ROL s.n. I. 1. Listă a proceselor care urmează să fie judecate de către o instanță. 2. Registru în care sunt trecuți contribuabilii la percepție. 3. Lista oficială a celor care se află pe un vapor. II. 1. Ceea ce trebuie să recite un actor pe scenă. ♦ Personajul reprezentat de un actor. 2. Atribuție; menire. [Var. rolă s.f. / < fr. rôle, germ. Rolle]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z