Definita cuvantului asăricudreptul
a sări cu dreptul expr. (deț.) a încerca obținerea unui favor în schimbul unui bun material.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu asăricudreptul
MINÚSCUL, -Ă I. adj. de dimensiuni (foarte) mici. II. s. f. literă mică, de rând. (< fr. minuscule, lat. minusculus) Vezi definitia »
EDÍCUL, edicule, s. n. 1. Construcție mică și ușoară ridicată într-un loc public. ♦ Construcție sau învelitoare de protecție care ferește de intemperii o lucrare de artă. 2. Tabernacul într-un templu roman. ♦ Nișă într-o încăpere funerară, pentru portretele morților sau pentru urne. – Din fr. édicule, lat. aediculum. Vezi definitia »
Cuvântul filosofie este un cuvânt compus din filo care are întelesul de iubitor , si sofia care înseamna întelepciune deci filosofia înseamna iubitor de întelepciune. Se pare ca zofia, contrar întelepciunii, înseamna nebunie, ceiace ar schimba complet sensul cuvântului. Va semnalez aceasta aminindu-mi de cele ce ne spunea profesorul nostru de latina de la Sf.Sava acum vre-o 65 de ani. Ramâne sa verificati Dvs. cele de mai sus si eventual sa-mi comunicati si mie concluziile Dvs. Constantin Halchini, ing.(halchini[at]videotron.ca) Vezi definitia »
TUBUL- Element prim de compunere savantă cu semnificația „tub (mic)”. [< fr. tubul-, cf. lat. tubulus]. Vezi definitia »
RETÍCUL, reticule, s. n. (Fiz.) Ansamblu de linii încrucișate, de scări gradate sau de alte semne, care intră în construcția unor instrumente optice și are rolul de a permite vizarea unei direcții, efectuarea unei măsurători etc. – Din fr. réticule, lat. reticulum. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z