Definita cuvantului astadeșase
a sta de șase / de șest expr. (intl.) a sta la pândă pentru a observa în timp util apariția unei persoane inoportune.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu astadeșase
BOSE [bəus], Satyendranath (1894-1974), fizician indian. Prof. univ. la Dhākā și Calcutta. A elaborat în 1924 bazele statisticii cuantice aplicată la fotoni, dezvoltată ulterior și aplicată la bosoni de A. Einstein (statistica B.-Einstein). Numeroase elemente ale statisticii cuantice au primit numele lor sau a unuia dintre ei: formula B.-Einstein, condensare Einstein, gaz B. Vezi definitia »
Se poate modifica un termen care, conform DOOM 2, si-a modificat forma ? Este vorba de „sandviș”. Conform DOOM 2, formele acceptate sunt „sendviș” sau „sandvici”. Multumesc ! Corina Negreanu Vezi definitia »
[se numeste misandra! – tavi] Cuvantul dual lui misogin. Femeia care uraste barbatii. Vezi definitia »
POISE [pron. POAZ] s. m. unitate de măsură a viscozității dinamice, reprezentând viscozitatea unui fluid în care, pentru a deplasa tangențial cu viteza de 1 cm/s o suprafață plană de 1 cm2, este necesară o forță de o dină. (< fr. poise) Vezi definitia »
a mânca fise expr. (d. telefoane publice sau automate defecte) a nu restitui fisele introduse în aparat în condițiile neefectuării unei convorbiri. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z