Definita cuvantului tămâie
TĂMẤIE s. f. Substanță rășinoasă obținută prin crestare din scoarța unor arbuști exotici, solidificată sub forma unor boabe neregulate, de culoare roșiatică sau gălbuie, care, prin ardere, produc un fum cu miros aromat pătrunzător, folosită în ceremoniile religioase. ◊ Expr. A fugi (de ceva sau de cineva) ca dracul de tămâie = a se feri cu cea mai mare grijă de ceva, a ocoli de departe pe cineva pentru a evita situații neplăcute, penibile. – Probabil lat. *thymanea.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tămâie
AUTOHEMOTERAPÍE s. f. hemoterapie din injectarea unei cantități mici de sânge provenit de la același individ; autotransfuzie (2). (< fr. autohémothérapie) Vezi definitia »
SUPINÁȚIE, supinații, s. f. Mișcare de rotație a antebrațului care apropie mâna de axul median al corpului. ♦ Poziție a antebrațului și a mâinii rezultând din mișcarea descrisă mai sus. – Din fr. supination. Vezi definitia »
SALPINGOSCOPÍE s.f. (Med.) Explorare vizuală cu ajutorul salpingoscopului a orificiului intern al trompei lui Eustache. [Gen. -iei. / < fr. salpingoscopie]. Vezi definitia »
RETROPROIÉCȚIE, retroproiecții, s. f. Proiecție cinematografică la care aparatul de proiecție se află în spatele unui ecran translucid. ♦ Fig. Proiectare înapoi în timp. – Din fr. rétroprojection. Vezi definitia »
CLIMATOPATOLOGÍE s.f. Studiul acțiunii patogene a climatului asupra organismului. [Gen. -iei. / < fr. climatopathologie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z