Definita cuvantului tecucean
TECUCEÁN, -Ă, tecuceni, -e, s. m. adj. 1. S. m. Persoană născută și crescută în municipiul Tecuci. 2. Adj., s. m. (Locuitor) din municipiul Tecuci. – Tecuci (n. pr.) + suf. -ean.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tecucean
SHOWMAN s.m. (Anglicism) 1. Artist care organizează showuri. 2. Muzician care cântă pe scenă sau în orchestră, servind un spectacol ca solist sau acompaniator. [Pron. șou-man. / < engl. showman]. Vezi definitia »
SCHOPENHAUERIÁN, -Ă adj. Referitor la schopenhauerism, propriu schopenhauerismului. // s.m. și f. Adept la schopenhauerismului. [Pron. șo-pen-hau-e-ri-an, pl. -ieni, -iene. / < Schopenhauer]. Vezi definitia »
ETIOPIÁN, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Etiopia. ♦ limbi ĕne = limbi semitice din Etiopia și Eritrea, cu excepția arabei. (< fr. éthiopien) Vezi definitia »
IRANIÁN, -Ă, iranieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Iranului sau care este originară din Iran. 2. Adj. Care aparține Iranului sau populației lui, care se referă la Iran sau la populația lui. ♦ (Substantivat, f.) Limba iraniană. ◊ Limbi iraniene = grup de limbi indo-europene vorbite în Iran și în regiunile Mării Caspice. [Pr.: -ni-an] – Din fr. iranien. Vezi definitia »
EICOSÁN s. m. hidrocarbură parafinică cu 20 de atomi de carbon în moleculă. (< fr. éicosan) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z