Definita cuvantului tererem
TERERÉM, tereremuri, s. n. (Înv.) 1. Ornament melodic; tril. ♦ Ornament grafic. 2. Fig. Ifos, moft; pretenție. – Comp. ngr. tererismos.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu tererem
BOÉM1, -Ă, boemi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Boemiei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Boemiei sau populației ei, privitor la Boemia sau la populația ei. – Din n. pr. Boemia (derivat regresiv). Vezi definitia »
EXANTÉM, exanteme, s. n. Erupție care apare pe piele în unele boli contagioase, ca rujeola, scarlatina etc. [Pr.: eg-zan-] – Din fr. exanthème. Vezi definitia »
BIOSISTÉM, biosisteme, s. n. (Biol.) Grup de indivizi din specii diferite care conviețuiesc. [Pr.: bi-o-] – Din fr. biosystème. Vezi definitia »
BLESTÉM (‹ blestema) s. n. Invocație cu funcție de sancțiune, prin care se cheamă mînia sau urgia unei divinități asupra unei ființe sau obiect în scop de răzbunare ♦ B. divin = b. adresat de Dumnezeu perechii primordiale Adam și Eva, după înfruptarea din Pomul Cunoștinței, anulat apoi prin răscumpărarea săvîrșită de Hristos. ♦ (În basme și legende) Vrajă căzută asupra cuiva sau a ceva. Vezi definitia »
LEXÉM s. n. morfem lexical; semantem. (< fr. lexème) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z