Definita cuvantului teomanție
TEOMANȚÍE s. f. Artă de prevestire în care se crede că ghicitorul ar fi inspirat de divinitate. [Pr.: te-o-] – Din ngr. theomantía.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu teomanție
HEMISPONDILÍE s. f. malformație congenitală a coloanei vertebrale, caracterizată prin absența a jumătate din vertebre. (< fr. hémispondylie) Vezi definitia »
ACATALEPSÍE s. f. 1. (la scepticii greci) renunțare din principiu de a mai căuta soluția unei probleme. 2. (med.) nesiguranță în punerea unui diagnostic. (< fr. acatalepsie) Vezi definitia »
cehădáie (-ăi), s. f.1. Proțap de plug. – 2. Persoană insolvabilă sau neserioasă. – Var. ce(a)cadaie, cicăt(a)ie. Mag. cságató (Pușcariu, Dacor., III, 673). Rar, în Trans. de Vest. Înainte același Pușcariu, ZRPh., XXXI, 302 se gîndea la lat. cicada, cu suf. -aie, care nu pare posibil. Accepția 2 pare a se explica prin asemănarea sa cu cehăi sau cicăli. Vezi definitia »
AEROPIEZOTERMOTERAPÍE s. f. folosirea terapeutică a aerului cald sub presiune. (< fr. aéropiésothermothérapie) Vezi definitia »
OVÁȚIE, ovații, s. f. Manifestare publică entuziastă de admirație și de aprobare, exprimată prin aclamații și aplauze în cadrul unei adunări, a unei serbări etc., față de o persoană, o acțiune, o inițiativă etc. – Din fr. ovation, lat. ovatio. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z