Definita cuvantului bufet
BUFÉT, bufete, s. n. 1. Dulap de sufragerie sau de bucătărie în care se țin vesela, tacâmurile etc. 2. Local mic sau loc special amenajat unde se servesc mâncăruri (reci), băuturi etc. 3. Mâncăruri care se servesc la un bufet (2). – Din fr. bufet.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu bufet
BOURGET [burjé], Paul (1852-1935), scriitor francez. Romane moralizatoare și psihologizante („André Cornélis”, „Discipolul”). Vezi definitia »
MUIERÉT, muiereturi s. n. (La sg. sau, înv., la pl.; azi ir.) Mulțime, grup de femei; femei, muieri. – Din muiere1 + suf. -et. Vezi definitia »
COMPLÉT, -Ă I. adj. Întreg, desăvârșit, deplin. ◊ Opere complete = ediție care cuprinde toate operele unui scriitor. ♦ (Despre un vehicul) Care are toate locurile ocupate; plin. II. s.n. 1. Complet de judecată = colectiv format din judecători și asesori care pot judeca și pronunța legal o sentință. 2. Costum de haine; obiect de îmbrăcăminte compus din două (sau mai multe) piese care se îmbracă și se poartă împreună. III. adv. În întregime, cu desăvârșire. [(I) var. complect, -ă adj., (II) pl. -turi. / < fr. complet, cf. lat. completus]. Vezi definitia »
LIGNOMÉT s. n. material foarte rezistent, din straturi de furnir de carpen încleiate și presate la presiuni și temperaturi înalte. (< ligno- + met/al/) Vezi definitia »
NONÉT s.n. Ansamblu de nouă instrumente care execută împreună o piesă muzicală; (p. ext.) piesă muzicală clasică, adesea în formă de sonată, compusă pentru un astfel de ansamblu. [< it. nonetto]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z