Definita cuvantului transoceanic
TRANSOCEÁNIC, -Ă, transoceanici, -ce, adj. s. n. 1. Adj. Care este situat dincolo de ocean, de peste ocean; care se face între mai multe oceane. 2. S. n. Navă (comercială) de mare tonaj folosită pentru transportul între porturi situate de o parte și de alta a unui ocean. – Din fr. transocéanique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu transoceanic
tróinic1, tróinice, s.n. (reg.) sfoară groasă. Vezi definitia »
ACÚSTIC, -Ă adj. Referitor la acustică; care emite, transmite sau recepționează sunete. ◊ Cornet acustic = pâlnie care întărește sunetele, folosită de cel cu auzul slab. [< fr. acoustique, cf. it. acustico < gr. akoustikos – relativ la sunet]. Vezi definitia »
INTRADIEGETIC adj. (referitor la o opera literară) Care este în interiorul diegezei (acțiunii); poate fi personaj și atunci povestește la persoana I, dar poate fi narator al unei povești „în ramă” și atunci folosește persoana a III-a. Vezi definitia »
FOTOLITOGRÁFIC, -Ă adj. Referitor la fotolitografie. [Cf. fr. photolithographique]. Vezi definitia »
BARBITÚRIC I. adj. acid ~ = substanță sintetică obținută prin condensarea ureii. II. adj., s. n. (medicament) hipnotic, sedativ sau narcotic, din acest acid. (< fr. barbiturique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z