Definita cuvantului buletin
BULETÍN, buletine, s. n. 1. (Urmat de determinări) Scurt comunicat, raport, anunț sau notă oficială care conține informații de actualitate și de interes public. ♦ Adeverință eliberată de o autoritate pentru a atesta ceva. Buletin de analize medicale. ♦ Nume dat unei publicații periodice cu scurte dări de seamă, studii și informații de specialitate etc. 2. (Adesea cu determinarea „de identitate”) Act oficial care atestă identitatea unei persoane. 3. (În sintagma) Buletin de vot = imprimat cuprinzând numele și prenumele candidaților la o alegere, cu ajutorul căruia alegătorii își exercită dreptul de vot. – Din fr. bulletin.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu buletin
ANIZOGÍN, -Ă adj. (despre flori) cu mai multe carpele decât sepale. (< fr. anisogyne) Vezi definitia »
stiin a despre limită Vezi definitia »
BEDR-ED-DIN (1363-1420 sau 1353-1416), șeic turc. Unul dintre conducătorii marii răscoale antifeudale din Imp. Otoman (1415-1420); sprijinit de Mircea cel Bătrîn, care l-a adăpostit în Țara Românească. Vezi definitia »
GREEN GRIN/ s. n. peluză cu gazon pentru jocul de tenis sau golf. (< engl. green) Vezi definitia »
BENEDICTÍN, -Ă (‹ fr.) s. m. și f., adj. 1. Ordin religios întemeiat de Benedict de Nursia în 529, la Montecassino (Italia) și căruia îi aparțin mai multe congregații: cistercieni, celestini etc. A numărat printre membrii săi erudiți ai ev. med., care au conservat pentru posteritate majoritatea operelor literare ale Greciei și Romei, munca lor stăruitoare devenind proverbială. 2. Adj. Care aparține benedictinilor (1), privitor la benedictini. ♦ Fig. Laborios. 3. Sf. Lichior fin, galben, cu gust dulce obținut prin macerarea în alcool etilic a unui amestec de plante aromate; preparat la început de benedictini (1). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z