Definita cuvantului tresă
TRÉSĂ, trese, s. f. 1. Șiret din fire de lână, de mătase sau de metal ori bandă de metal care se fixează la unele uniforme, pentru a indica gradul. 2. Parâmă pentru legarea navei, acționând perpendicular pe axa acesteia. ♦ Cordon plat obținut prin împletirea mai multor parâme, utilizat pentru confecționarea chingilor de barcă, a sacheților etc. – Din fr. tresse.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tresă
ASCÉTICĂ s.f. Ramură a teologiei care studiază viața și operele marilor asceți creștini. [< fr. ascétique, it. ascetica]. Vezi definitia »
INTERLINGVÍSTICĂ s. f. parte a lingvisticii generale care studiază structura și noțiunile de bază ale tuturor limbilor. (< fr. interlinguistique) Vezi definitia »
AUTOBETONIÉRĂ s. f. betonieră montată pe un automobil, cu instalație proprie de apă. (< auto2 + betonieră) Vezi definitia »
METALOGENÉZĂ s. f. ramură a geologiei care studiază zăcămintele metalifere din scoarța Pământului. (< fr. métallogenèse) Vezi definitia »
PARONOMÁZĂ s.f. Figură de stil care constă în alăturarea de cuvinte asemănătoare ca formă, dar cu înțeles deosebit; paronomasie. [Cf. fr. paronomase, gr. paronomasia]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z