Definita cuvantului trimitere
TRIMÍTERE, trimiteri, s. f. 1. Acțiunea de a trimite și rezultatul ei; trimis1. ◊ Trimitere în judecată = intentare a unui proces. Casare (a unei hotărâri judecătorești) cu (sau fără) trimitere = casare cu (sau fără) înaintarea cauzei la altă instanță de judecată. 2. Scrisoare (la purtător) prin care un doctor, o secție sau un spital recomandă un pacient pentru consult sau tratament unui alt doctor, altei secții sau altui spital (de obicei specializate). 3. Notă în josul paginii unui text sau la sfârșitul lui, care indică o carte, o revistă etc. pentru confruntare sau consultare. [Var.: trimétere s. f.] – V. trimite.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu trimitere
PUDLÁRE, pudlări, s. f. Acțiunea de a pudla.V. pudla. Vezi definitia »
POLIZÁRE s.f. Acțiunea de a poliza și rezultatul ei; polizaj. [< poliza]. Vezi definitia »
HOMOPTÉRE s.n.pl. (Zool.) Ordin de insecte (puricii de plante, filoxera etc.) cu patru aripi membranoase de aceeași mărime și de aceeași formă. [Sg. homopter. / < fr. homoptères, cf. gr. homos – asemănător, pteron – aripă]. Vezi definitia »
SPIRALIZÁRE s.f. 1. Răsucirea spirală a unui cromozom în diversele faze ale mitozei. 2. Deformare a unui material metalic cu lungime mare, prin care acesta capătă forma unei spirale sau a unei elice. [După fr. spiralisation]. Vezi definitia »
ÎNMĂNUNCHÉRE s. f. Faptul de a (se) înmănunchea.V. înmănunchea. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z