Definita cuvantului bunică
BUNÍCĂ, bunici, s. f. 1. Mama tatălui sau a mamei; mamaie, mamă-mare, buniță, bună (VIII), bâtă, iacă. 2.Expr. (Pe) când era bunica fată (mare) = demult. 2. (Reg.) Termen cu care se adresează cineva unei femei bătrâne. – Bună + suf. -ică.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu bunică
ZAHARÁZĂ s. f. enzimă din sucul intestinal care descompune zaharoza în fructoză și glucoză; invertază, sucrază. (< fr. saccharase) Vezi definitia »
PÚPĂ1 / PUPĂ2 – 2 definitii care au fost sterse (presupun de [gall]) si nu inteleg de ce. Chiar daca ele se mai gasesc si in DEX'98, au legatura cu cuvantul NÍMFĂ, si in final, cand se va trece la rezolvarea in intregime a DN-ului, oricum vor trebui introduse. Sau... ar putea ramane pe dinafara, pentru ca in DN-ul meu ele ar fi putut ramane bifate ca fiind rezolvate. [Laura]. Vezi definitia »
maghístă, maghíste, s.f. (înv.) vrăjitoare. Vezi definitia »
MANÉVRĂ s.f. 1. Manevrare. 2. (Mil.; la pl.) Pregătire tactică a trupelor terestre sau a flotei în condiții asemănătoare cu cele de pe câmpul de luptă; (p. ext.) deplasare a unei armate sau a unei flote pe câmpul de luptă pentru a da inamicului o lovitură neașteptată. 3. Totalitatea operațiilor de compunere și de descompunere a trenurilor, de conducere a unei nave etc. ♦ (Mar.) Frânghie folosită la legarea și mânuirea pânzelor, la legarea catargelor etc. 4. (Fig.) Uneltire, intrigă, mașinație. [Cf. fr. manoeuvre, rus. manevr, germ. Manöver < lat. manus – mână, opera – lucru]. Vezi definitia »
BANDÚRĂ1, bandure, s. f. (Reg.) Cârpă de pânză groasă și aspră. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z