Definita cuvantului radiooperator
RADIOOPERATÓR, -OÁRE, radiooperatori, -oare, s. m. și f. Operator (1) de radio2. [Pr.: -di-o-o-] – Din engl. radiooperator.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu radiooperator
UNIFLÓR, -Ă adj. (despre inflorescență, plante) cu o singură floare. (< fr. uniflore) Vezi definitia »
PULSATÓR, -OÁRE I. adj. 1. (med.) care produce pulsații. 2. (despre fenomene) alcătuit dintr-o succesiune de pulsații (2) identice. 3. (despre curentul electric) format numai din alternanțe de un singur sens; pulsant (1). II. s. n. 1. dispozitiv la unele haveze pentru reglarea vitezei de avans. 2. subansamblu al aparatului de muls mecanic. (< fr. pulsatoire, engl. pulsator) Vezi definitia »
RECEPTÓR, -OÁRE adj. Care receptează, care primește (o acțiune mecanică, un curent etc.). // s.n. Sistem tehnic care primește o anumită formă de energie pentru a o transforma în alta. ♦ Receptor telefonic = aparat care transformă oscilațiile electromagnetice dintr-un circuit electric în oscilații acustice; (p. ext.) piesă care servește pentru a asculta și a vorbi la telefon. // s.m. Organ de simț la nivelul căruia se realizează transformarea energiei excitantului exterior în energie nervoasă. [Cf. fr. récepteur]. Vezi definitia »
AMBASADÓR, -OÁRE, ambasadori, -oare, s. m. și f. ~ Vezi definitia »
CUCUȘÓR, cucușori, s. m. Cuculeț. – Cuc + suf. -ușor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z