Definita cuvantului răspicare
RĂSPICÁRE, răspicări, s. f. (Înv.) Faptul de a răspica.V. răspica.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu răspicare
BRÚSTURE, brusturi, s. m. Numele mai multor plante erbacee cu frunze foarte mari și late, cu flori purpurii sau violete, dispuse în inflorescențe sferice și țepoase, folosite pentru proprietățile lor medicinale; lipan2 (Lappa). [Var.: brústur s. m.] – Et. nec. Vezi definitia »
ÎNSCRÍERE s.f. Acțiunea de a (se) înscrie și rezultatul ei. ◊ Înscriere în fals = procedură prin care se cere unei instanțe judecătorești să constate că un act scris este fals. [Pron. -scri-e-. / < înscrie]. Vezi definitia »
DESPRĂFUÍRE, desprăfuiri, s. f. Operație de separare și de eliminare a prafului dintr-un curent de aer sau de gaz în scopul curățirii acestora sau al recuperării particulelor solide valoroase. – V. desprăfui. Vezi definitia »
ÎMBUJORÁRE, îmbujorări, s. f. Acțiunea de a se îmbujora.V. îmbujora. Vezi definitia »
CONDIȚIONÁRE, condiționări, s. f. Acțiunea de a condiționa. 1. Stabilire a unui raport de dependență. 2. Operație prin care un material, un produs etc. se aduc într-o anumită stare de umiditate, de temperatură, de puritate etc. ◊ Condiționarea aerului = climatizare. [Pr.: -ți-o-] – V. condiționa. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z