Definita cuvantului răscol
RĂSCÓL, răscoale, s. n. I. 1. Bară de lemn prevăzută la capete cu câte o gaură în care intră carâmbii de sus ai loitrelor carului. ◊ Expr. A lega pe cineva în răscol = a pune (pe cineva) în obezi. 2. Ispol. II. (Pop.) Separare a oilor, toamna, la desfacerea stânii, pe fiecare proprietar în parte. ♦ (Concr.) Dispozitiv de scânduri folosit pentru a separa oile. – Din sl. raskolŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu răscol
SUPRAMONOPÓL s.n. Denumire dată de Lenin monopolurilor internaționale, care reprezintă înțelegeri încheiate între cele mai mari monopoluri din diferite țări cu privire la împărțirea piețelor, la prețuri, la dimensiunile producției. [< supra- + monopol]. Vezi definitia »
FORMÓL s. n. soluție apoasă de formaldehidă, folosită ca dezinfectant, germicid și antiseptic; formalină. (< fr. formol) Vezi definitia »
AGRÍCOL, -Ă, agricoli, -e, adj. 1. Care ține de agricultură, care se referă la agricultură; folosit în agricultură. ◊ Campanie agricolă = perioadă de intensificare a muncilor agricole legată de un anumit anotimp. Inventar agricol = totalitatea uneltelor întrebuințate la muncile agricole. 2. (Despre oameni) Care se ocupă cu agricultura. Mecanic agricol. 3. (Despre o regiune, o țară) Care își sprijină economia în special pe agricultură. – Fr. agricole. Vezi definitia »
PERICOL, pericole, s.n. Situație, întâmplare care pune sau poate pune in primejdie existența, integritatea cuiva sau a ceva; primejdie, amenințare. (Rar) Risc. – Din lat. periculum, it. pericolo. Vezi definitia »
LAPIDÍCOL, -Ă adj. care crește, trăiește pe pietre. (< fr. lapidicole) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z