Definita cuvantului regență
REGÉNȚĂ, regențe, s. f. 1. Guvernare provizorie, exercitată de una sau de mai multe persoane în timpul minoratului, absenței sau bolii unui monarh; perioadă cât durează această guvernare: persoanele (sau persoana) care guvernează în această perioadă. 2. Stil în arhitectura și în artele decorative franceze la începutul sec. XVIII, caracterizat prin suplețea, grația și delicatețea elementelor decorative. – Din fr. régence.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu regență
ANCHILOSTOMIÁZĂ s. f. boală parazitară provocată de anchilostom, prin inflamarea mucoasei intestinului. (< fr. ankylostomiase) Vezi definitia »
GONARTRÓZĂ s.f. (Med.) Artroză a articulației genunchiului. [< fr. gonarthrose]. Vezi definitia »
CĂMĂȘÚICĂ, cămășuici, s. f. Cămășuță. – Cămașă + suf. -uică. Vezi definitia »
GRÉVĂ, greve, s. f. Încetare organizată a activității într-una sau mai multe întreprinderi, instituții etc., cu scopul de a determina pe patroni sau guvernul, autoritățile să satisfacă unele revendicări (economice, politice etc.). ◊ Greva foamei = refuzul de a mânca, folosit de cineva în semn de protest. – Din fr. grève. Vezi definitia »
CERTOZÍNĂ s.f. Procedeu de încrustație cu elemente de os sau fildeș pe fond de lemn negru în motive geometrice mici. [Cf. it. certosina]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z