Definita cuvantului relegație
RELEGÁȚIE, relegații, s. f. (Înv.) Relegare. [Var.: relegațiúne s. f.] – Din fr. relégation.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu relegație
ACROFOBÍE s. f. teamă patologică de locurile înalte; hipsofobie. (< fr. acrophobie) Vezi definitia »
ALOTRIOFAGÍE s.f. Tendință patologică de a ingera substanțe necomestibile. [< fr. allotriophagie, cf. gr. allotrios – străin, phagein – a mânca]. Vezi definitia »
PAREZÍE s.f. Pareză. [< fr. parésie]. Vezi definitia »
TRANSPOZÍȚIE s.f. Transpunere. ♦ (Mat.) Permutare în care toate elementele, în afară de două (care se schimbă unul în celălalt), rămân neschimbate. ♦ (Chim.) Schimbare a poziției unor atomi sau a unor radicali dintr-o moleculă, pentru a forma un izomer. ♦ (Muz.) Schimbarea tonalității unei compoziții. [Gen. -iei. / cf. fr. transposition, lat. transpositio]. Vezi definitia »
FÚNCȚIE s.f. 1. Activitate dusă de cineva pentru a se achita de obligațiile impuse de serviciul pe care îl are; însărcinare, sarcină; slujbă. 2. Rol sintactic pe care îl îndeplinește un cuvânt în propoziție. ♦ (Log.) Operație care prin aplicare asupra unui argument îi conferă acestuia o valoare corespunzătoare. 3. Activitatea proprie a organelor unei ființe (animale sau vegetale). 4. Totalitatea proprietăților chimice comune ale unei substanțe organice, determinate de prezența aceluiași radical organic în moleculă. 5. (Mat.) Mărime variabilă care depinde de una sau de mai multe mărimi variabile. 6. A fi în funcție de... = a depinde de... [Var. funcțiune s.f. / cf. lat. functio, it. funzione, fr. fonction]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z