Definita cuvantului revaloriza
REVALORIZÁ, revalorizez, vb. I. Tranz. A aduce la valoarea inițială; a ridica cursul oficial al valutei naționale în raport cu aurul și cu valutele străine. – Din fr. revaloriser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu revaloriza
POLITIZÁ, politizez, vb. I. Tranz. A orienta ceva în sens politic, a da unui lucru un caracter politic, a prezenta ceva sub raport politic. – Din germ. politisieren. Vezi definitia »
RESISTEMATIZÁ vb. tr. a sistematiza din nou. (< re1- + sistematiza) Vezi definitia »
REFLECTORIZÁ vb. I. tr. a răsfrânge orice fascicul de lumină. II. refl. (despre lumină) a se răsfrânge. (< engl. reflectorize) Vezi definitia »
GEOMETRIZÁ vb. I. tr. A da o formă geometrică; a raporta la geometrie. [Cf. fr. géométriser]. Vezi definitia »
SENSIBILIZÁ, sensibilizéz, vb. I. Tranz. și refl. 1. A deveni sensibil sau a mări sensibilitatea unui țesut, a unui mușchi etc. față de acțiunea unui agent exterior; p. ext. (tranz.) a face (mai) sensibil pe cineva sau ceva. ♦ (Despre un material fotografic) A (se) face sensibil la acțiunea luminii. ♦ Tranz. A extinde intervalul de variație a unei mărimi în care un sistem fizico-chimic își menține o anumită sensibilitate. 2. (Rar) A (se) concretiza, a (se) materializa. – Din fr. sensibiliser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z