Definita cuvantului buzoian
BUZOIÁN, -Ă, buzoieni, -e, s. m., adj. 1. S. m. Persoană născută și crescută în municipiul sau județul Buzău. 2. Adj., s. m. (Locuitor) din municipiul sau județul Buzău. [Pr.: -zo-ian] – Buzău (n. pr.) + suf. -an.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu buzoian
HARDPAN [Pr. -PEN] s. n. strat compact de pământ care se formează pe solurile argiloase, imediat sub adâncimea de lucru a plugului. (< engl. hardpan) Vezi definitia »
GERMÁN, -Ă, germani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (La pl.) Denumire generală dată unor popoare indo-europene care au locuit, în antichitate, în centrul, vestul și nordul Europei; (și la sg.) persoană aparținând unuia dintre aceste popoare. 2. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Germaniei sau este originară de acolo. 3. Adj. Care aparține Germaniei sau germanilor (1, 2), privitor la Germania sau la germani; nemțesc. ♦ (Substantivat, f.) Limba germană. – Din lat. Germanus. Vezi definitia »
BOIȘTEÁN, boișteni, s. m. Pește mic cu spatele cafeniu sau verde și burta albă, care trăiește în apele de munte (Phoxinus phoxinus). [Pr.: bo-iș-] – Din boiște + suf. -ean. Vezi definitia »
van (rar) adj. m., pl. vani; f. vánă, pl. váne Vezi definitia »
TRANSAMERICÁN, -Ă adj., s. n. (șosea) care traversează America. (< fr. transaméricain) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z