Definita cuvantului rudimentaritate
RUDIMENTARITÁTE s. f. Însușirea a ceea ce este rudimentar. ♦ Lipsă de finețe (1). – Rudimentar + suf. -itate.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu rudimentaritate
INTERPÚNTE s.f. Spațiu cuprins între două punți și bordajul unei nave. [După fr. entrepont]. Vezi definitia »
PTERIDOFÍTE s.f.pl. Încrengătură a regnului vegetal, din care fac parte ferigile. [Sg. pteridofită. / < fr. ptéridophytes, cf. gr. pteris, pteridos – ferigă, phyton – plantă]. Vezi definitia »
INSONORITÁTE s. f. (tehn.) 1. lipsă de sonoritate, de conductibilitate fonică. 2. izolare fonică. (< fr. insonorité) Vezi definitia »
capéte (-ți), s. m. – Vas, strachină. – Var. căpeț, s. n.; căpcea, capcea, s. f. Ngr. ϰαπέτις „măsură pentru produse solide” (Diculescu, Elementele, 467), probabil introdus într-o epocă mai puțin tîrzie decît presupunea Diculescu. Ultima var. un dim., cu confuzia între ți și ci la finală. După Densusianu, Hațeg, 61, căpcea ar veni de la tc. kepce; însă aria sa de răspîndire (Trans. de Sud-Vest) nu se potrivește cu această ipoteză; același autor a propus mai tîrziu (GS, VI, 363) un lat. *capicella. Vezi definitia »
SENSIBILITÁTE s.f. 1. Facultate a organismelor vii de a simți, de a percepe prin simțuri tot ceea ce vine din afară; simțire. 2. Însușirea de a fi foarte simțitor; afectivitate, emotivitate accentuată. ♦ Receptivitate artistică. ♦ Predispoziție a organismelor la diferite boli. 3. Însușire a unui instrument sau a unui aparat de a indica cele mai mici valori, deosebiri, diferențe. 4. (Chim.) Mărime a concentrației unei soluții la substanța de analizat, care produce, în timpul unei reacții de recunoaștere, un efect la pragul perceperii senzoriale. 5. Viteza cu care reacționează o emulsie fotosensibilă pentru a se obține o anumită înnegrire a argintului în funcție de cantitatea de lumină recepționată. [Cf. fr. sensibilité, lat. sensibilitas]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z