Definita cuvantului rips
RIPS, ripsuri, s. n. Țesătură de bumbac sau de mătase, cu dungi paralele și înguste, în relief, folosită pentru tapisarea mobilelor și pentru confecționarea unor obiecte de îmbrăcăminte. – Din germ. Rips.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu rips
FÓRCEPS, forcepsuri, s. n. Instrument de obstetrică în formă de clește, care servește, în cazul nașterilor grele, la scoaterea copilului viu din pântecele mamei. – Din fr. forceps. Vezi definitia »
FÓRCEPS s. n. instrument de forma unui clește, cu care se scoate fătul din uter în cazuri de nașteri dificile. (< fr. forceps) Vezi definitia »
PINCÓPS s. n. țeavă mică la războiul de țesut, cu firul de bătătură înfășurat pe ea, care se introduce în suveică. (< germ. Pinkop, engl. pincop) Vezi definitia »
cleps s.m. (reg.) 1. băț scurt, ascuțit la amândouă capetele pentru jocul copiilor; țurcă, climpuș. 2. cui de lemn; scăfuș, sânzău, sfac, renghe. Vezi definitia »
RIPS s.n. Țesătură de bumbac sau de mătase cu dungi în relief, utilizată mai ales pentru tapisarea mobilelor. [< germ. Rips]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z