Definita cuvantului derivor
DERIVÓR, derivoare, s. n. (Mar.) 1. Placă de lemn sau de metal prinsă de chila unei ambarcații cu pânze în scopul împiedicării deplasării laterale a ambarcației și micșorării mișcării. 2. Pânză pentru vreme rea, pentru furtună. – Din fr. dériveur.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu derivor
MICROMANIPULATÓR s.n. Aparat pentru manipularea și disecția celulelor sau a obiectelor foarte mici. [< fr. micromanipulateur]. Vezi definitia »
PRĂGUȘÓR, prăgușoare, s. n. 1. Diminutiv al lui prag. 2. Mic suport pe care se așază tacâmurile la masă. – Prag + suf. -ușor. Vezi definitia »
CALCINATÓR s.n. Aparat cu care se recuperează căldura gazelor de ardere din cuptoarele rotative pentru ciment. [< fr. calcinateur]. Vezi definitia »
ECLOZIONATÓR, eclozionatoare, s. n. Compartiment al incubatorului în care are loc procesul de ieșire a puilor din ou. [Pr.: -zi-o-] – Din fr. éclosionnateur. Vezi definitia »
ABSORBITÓR, -OÁRE adj. Care absoarbe. // s.n. Organ al unei instalații frigorifice în care se produce absorbția agentului frigorigen. [< absorbi]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z