Definita cuvantului roșcov
RÓȘCOV, roșcovi, s. m. Mic arbore din familia leguminoaselor, originar din Arabia, cultivat în regiunea mediteraneană, cu frunze compuse, cu foliole eliptice, persistente, cu fructe (păstăi) lungi, dulci și comestibile (Ceratonia siliqua). ◊ Compus: roșcov-sălbatic = plătică. – Din bg. rožkov.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu roșcov
neistóv s.n. (înv.) nebunie. Vezi definitia »
ABRUZOV, Alexei Nicolaevici (1908-1986), scriitor rus. Drame psihologice cu o marcantă dimensiune etică („Tania”, „Poveste din Irkuțk”, „Orașul din zare”, „Zilele fericite ale unui om fericit”). Vezi definitia »
predoslóv, predoslóvi, s.m. (înv.) autor de predoslovii (prefețe la cărțile bisericești). Vezi definitia »
BASOV, Nikolai Ghennadievici (1922-2001), fizician rus. Prof. univ. la Moscova. Unul dintre fondatorii electronicii cuantice. A descoperit, împreună cu A.M. Prohorov, metoda de amplificare prin suprapunere a undelor electromagnetice corente emise de atomi sau de molecule, care a stat la baza construirii maserului și laserului. În 1959, împreună cu A.M. Prohorov a realizat maserul. Premiul Nobel (1964), împreună cu Ch. H. Townes și A.M. Prohorov. Vezi definitia »
BOGOLIUBOV, Nikolai Nikolaevici (1909-1992), matematician rus. Prof. univ. la Kiev și Moscova. Contribuții în analiza matematică și calculul variațional și la elaborarea teoriilor moderne asupra supraconductibilității și suprafluidității. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z