Definita cuvantului calendar
CALENDÁR, calendare, s. n. 1. Sistem de împărțire a timpului în ani, luni și zile, bazat pe fenomenele periodice ale naturii. 2. Indicator sistematic (în formă de carte, agendă sau tablou) al succesiunii lunilor și zilelor unui an. ◊ Expr. A face (cuiva) capul calendar = a zăpăci (pe cineva), spunându-i foarte multe lucruri. A se uita ca mâța (sau ca pisica)-n calendar = a privi (la ceva) fără a pricepe nimic. 3. Publicație cu caracter variat, care apare o dată pe an, cuprinzând cronologia zilelor anului și diverse materiale cu caracter informativ, beletristic, științific etc. [Var.: (pop.) călindár s. n.] – Din lat. calendarium.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu calendar
tramcar, tramcare, s.n Din eng. tram-car.Vehicul tras de cai, folosit odnioară, in orașe, pentru transportul în comun. Vezi definitia »
ELITÁR, -Ă adj. 1. care aparține elitei; elitist. 2. (despre teorii, doctrine) care atribuie elitei rolul conducător în viața socială. (< fr. élitaire) Vezi definitia »
DENTÁR, -Ă adj. 1. referitor la dinți, al dinților. 2. referitor la dentist. (< fr. dentaire, lat. dentarius) Vezi definitia »
PALMÁR, -Ă, palmari, -e, adj. Care se referă la palmă. Arteră palmară.Cf. fr. palmaire. Vezi definitia »
ȘIȘTÁR, șiștare, s. n. Vas de lemn sau de metal cu toartă, cu gura mai largă decât baza, folosit mai ales pentru muls laptele. [Var.: (reg.) șistár s. n.] – Din sl. šestarŭ. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z