Definita cuvantului devota
DEVOTÁ, devotez, vb. I. Refl. A se pune fără rezerve în serviciul cuiva sau a ceva; a se dedica, a se consacra în întregime. – Din lat. devotare, fr. dévouer.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu devota
CONSPECTÁ, conspectéz, vb. I. Tranz. A întocmi conspecte (1). – Din conspect. Cf. rus. konspektirovat. Vezi definitia »
SALUTÁ, salut, vb. I. Tranz. și refl. recipr. A face un gest sau a rosti o formulă uzuală de politețe, de respect, de simpatie etc. la întâlnirea cu cineva sau la despărțire. ♦ Tranz. A-și manifesta bucuria, aclamând pe cineva. ♦ Tranz. Fig. A primi cu entuziasm o idee, o acțiune. – Din lat. it. salutare. Vezi definitia »
REMONTÁ vb. I. tr. 1. a monta din nou (o instalație). 2. a procura cai pentru armată. II. tr., refl. (fig.) a (se) restabili, a (se) înzdrăveni, a (se) reface. (< fr. remonter) Vezi definitia »
ȚÂRÂÍTA s. f. art. (În loc. adv.) Cu țârâita = (puțin) câte puțin. – Din țârâi2. Vezi definitia »
CALCUTTA (KALIKATA), oraș în NE Indiei, pe rîul Hooghly, port în delta Gangelui și Brahmaputrei (10,5 mil. t anual); centru ad-tiv al statului Bengalul de Vest; 11,66 mil. loc. (1990, cu suburbiile Howrah, South Dum Dum ș.a.). Mare nod de comunicații. Aeroport internațional (Dum Dum). Metrou. Important centru al ind. iutei, constr. de mat. rulant, automobile, strunguri, produse electrotehnice, sticlă, încălț., hîrtie, produse chim. și alim. (prelucr. orezului). Bursă pentru ceai. Centru al ind. cinematografice. Trei universități. Muzeul indian. Întemeiat ca factorie engleză (1690), capitală a coloniei britanice India (1773-1912), orașul a cunoscut o dezvoltare importantă de la sfîrșitul sec. 19. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z