Definita cuvantului byte
BYTE, byți, s. m. (Inform.) Ansamblu de opt biți folosit pentru exprimarea capacității de memorie; bait. [Pr.: bait] (cuv. engl. < prob. alter. din bite = mușcătură, (p. ext.) porție, parte) [etim. MW]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu byte
POSTERIORITÁTE s.f. Starea unui lucru posterior (1) altuia. [Cf. fr. postériorité]. Vezi definitia »
COREALITÁTE s.f. (Estet.; fil.) Concept care implică, în general, ideea existenței împreună a două moduri de a fi. [Pron. -re-a-. / < co- + realitate]. Vezi definitia »
ANUITÁTE, anuități, s. f. Sumă de bani (incluzând o parte din capital și dobânda corespunzătoare) care se plătește periodic (de obicei anual) spre a rambursa un capital sau o datorie. [Pr.: -nu-i-] – Din fr. annuité. Vezi definitia »
AMILOPLÁSTE s.n.pl. Plastide incolore, constituite din amidon, care se găsesc sub formă de granule în celula vegetală. [< it. amiloplasto, cf. gr. amylon – amidon, plastos – format]. Vezi definitia »
PERÉTE, pereți, s. m. 1. Element de construcție așezat vertical (sau puțin înclinat), făcut din zidărie, din lemn, din piatră etc., care limitează, separă sau izolează încăperile unei clădiri între ele sau de exterior și care susține planșeele, etajele și acoperișul. ◊ Loc. adj. De perete = care este fixat, prins de perete. Lampă de perete.Loc. adj. și adv. Perete în perete = cu unul din pereți comun sau lipit de cel al încăperii vecine; p. ext. (care este) în imediata vecinătate a (locuinței) cuiva. ◊ Expr. A da (sau a deschide, a lasa, a izbi etc.) ușă (sau poarta) de perete = a deschide larg, la maximum ușă, poarta. A se da (sau a se izbi, a se bate) cu capul de pereți (sau de toți pereții) = a fi deznădăjduit; a regreta enorm o greșeală făcută. De când (se) scria musca pe perete = de demult. Între patru pereți = a) la adăpost; b) în secret; izolat. Pereții au ochi (sau urechi), se zice pentru a atrage cuiva atenția să fie precaut, să se ferească atunci cînd spune ceva (secret). A vorbi la pereți = a vorbi zadarnic, fără să fie ascultat. 2. Masiv pietros care se înalță (aproape) vertical. 3. Parte a unui obiect, a unui sistem tehnic etc. care se aseamănă cu un perete (1), mărginind, izolând, protejând; piesă dintr-un sistem tehnic care are rolul de a separa între ele anumite spații sau sistemul tehnic de spațiile înconjurătoare. ♦ Element anatomic, membrană etc. care înconjură o cavitate a corpului. [Var.: (reg.) păréte s. m.] – Lat. paries, -tis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z