Definita cuvantului grivnă
GRÍVNĂ, grívne, s.f. Unitate monetară oficială a Ucrainei. (din ucr. hryvnia < probab. din rus. grivnya, var. a lui grivna = podoabă purtată la gât; veche unitate monetară în Rusia medievală < rus. griva = coamă) [și NODEX, et. AHDEL]

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu grivnă
MIREÁSĂ, mirese, s. f. 1. Nume purtat de femeie în ziua sau în preajma căsătoriei sale. ◊ (Bis.) Mireasa Domnului = călugăriță. ◊ Expr. A plânge ca o mireasă = a plânge tare, cu foc. A mânca ca o mireasă = a mânca foarte puțin. A sta ca o mireasă = a nu lucra nimic, a sta degeaba. 2. Plantă erbacee cu frunzele verzi-gălbui pe margini și roșu-aprins în centru, cu flori albe și roșii dispuse în spice, cultivată ca plantă ornamentală (Coleus blumei).Mire + suf. -easă. Vezi definitia »
DÚNĂ s.f. Movilă (mică) de nisip formată de vânt în regiunile nisipoase. [< fr. dune, it. duna, cf. ol. dune – colină]. Vezi definitia »
RETICÉNȚĂ s.f. Omisiune voită, ocolire a unui lucru care trebuie spus; reținere, atitudine reținută, rezervată într-o anumită chestiune. ♦ Figură de stil prin care cineva își întrerupe deodată șirul gândirii pentru a trece la o altă idee, lăsând numai să se înțeleagă ceea ce ar fi voit să spună. [< fr. réticence, cf. lat. reticentia]. Vezi definitia »
RETINÍTĂ s. f. inflamație a retinei. (< fr. rétinite) Vezi definitia »
várgă1 (nuia) s. f., g.-d. art. vérgii; pl. vergi Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z