Definita cuvantului sădit
SĂDÍT s. n. Sădire. – V. sădi.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sădit
RETĂLMĂCÍT, -Ă, retălmăciți, -te, adj. Care a fost tălmăcit din nou. ♦ Răstălmăcit. – V. retălmăci. Vezi definitia »
NECITÍT adj. v. TĂIA (I. 1.). A despărți, a separa ceva în bucăți cu ajutorul unui obiect tăios sau prin diferite procedee fizice și chimice; a diviza, a scinda, a despica, a fragmenta, a îmbucătăți. ◊ Expr. A-și tăia (singur) craca (sau creanga) de sub picioare = a-și primejdui situația printr-o acțiune negândită. A tăia nodul gordian = a găsi soluția unei probleme grele, a rezolva, a clarifica o situație încurcată. Poți să tai lemne pe dânsul, se spune despre cineva care doarme adânc. ♦ Spec. A desprinde, a desface filele unei cărți necitite, unite la margini. [DEX '98] Vezi definitia »
ANALCÍT (‹ fr., gr.) s. n. Mineral din grupa feldspatoizilor de culoare albă, cenușie, roșiatică sau verzuie, care conține apă de natură zeolitică. Se formează ca produs al activității hidrotermale de temperatură joasă, în cavitățile rocilor efuzive. Vezi definitia »
porcărít2, porcăríturi, s.n. (reg.; la unele jocuri cu mingea) prinderea mingii aruncată de membrii echipei adverse și apoi lovirea acestora cu mingea. Vezi definitia »
văruit, -ă, văruiți, -te adj. beat, în stare de ebrietate. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z