Definita cuvantului sărăcilă
SĂRĂCÍLĂ s. m. 1. (Pop. și fam.) Om sărac (1). 2. (Fam.) Vânt cald și uscat care suflă vara (în Dobrogea). – Sărac + suf. -ilă.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sărăcilă
PÍPĂ s. f. 1. conductă cu secțiunea de ieșire sau de intrare mai mare decât cea curentă. ◊ tub de porțelan curbat pentru protejarea conductoarelor electrice împotriva apei de ploaie la intrarea acestora în pereții unei clădiri. 2. piesă rotitoare care închide succesiv circuitele electrice ale bujiilor unui motor cu electroaprindere. (< engl., fr. pipe) Vezi definitia »
ULTRAMICROANALÍZĂ s.f. Capitol al microanalizei care lucrează cu substanțe în cantități de ordinul microgramelor. [< germ. Ultramikroanalyse]. Vezi definitia »
AFÚRCĂ s. f. ansamblu de manevre și cabluri folosite pentru afurcare. (< afurca) Vezi definitia »
BIBLIOTÉCĂ, biblioteci, s. f. 1. Dulap sau mobilă specială cu rafturi de ținut cărți. 2. Încăpere, sală în care se păstrează și se citesc cărțile. 3. Colecție de cărți, periodice, foi volante, imprimate etc. ♦ Instituție care colecționează cărți, periodice etc. spre a le pune în mod organizat la dispoziția cititorilor. 4. Nume dat unei serii de cărți care prezintă caractere comune și sunt publicate de aceeași editură. – Din fr. bibliothèque, lat. bibliotheca. Vezi definitia »
ACOLÁDĂ, acolade, s. f. 1. Semn grafic în forma a două fragmente de arc împreunate, prin care se arată că mai multe cuvinte, formule, portative muzicale etc., sunt legate între ele printr-un anumit raport. 2. (Înv.) Moment din ceremonialul prin care se învesteau cavalerii în evul mediu. – Fr. accolade. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z