Definita cuvantului scâlcia
SCÂLCIÁ, scâlciez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A (i se) toci încălțămintea (într-o parte); a (se) deforma. 2. Tranz. Fig. A pronunța incorect cuvintele; a schimonosi, a poci. [Pr.: -ci-a] – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu scâlcia
STIPENDIÁ vb. tr. a avea pe cineva în solda sa; a subvenționa, a finanța pe cineva. (< fr. stipendier, lat. stipendiari) Vezi definitia »
ASEDIÁ vb. tr. a supune unui asediu. (< it. assediare) Vezi definitia »
subțiá (-iéz, -át), vb.1. A face subțire, a slăbi, a se trage. – 2. A cizela, a rafina. – 3. A dilua, a face mai deschisă o culoare. – Var. supția. Lat. subtῑlĭāre (Densusianu, Hlr., 166; Pușcariu 1669; REW 8398), cf. it. sottigliare. Cf. subțire. Vezi definitia »
JUVENÍLIA s. f. pl. scrieri din perioada tinereții unui autor, sau conținând fapte și amintiri din tinerețe. (< lat. iuvenilia) Vezi definitia »
ÎNTEMEIÁ, întemeiez, vb. I. 1. Tranz. A înființa, a funda (un stat, o instituție etc.). ♦ (Rar) A zidi, a clădi. ♦ Fig. A pune temelii durabile; a consolida. 2. Refl. Fig. A avea ca temei; a se sprijini, a se baza (pe ceva). [Pr.: -me-ia] – În + temei. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z