Definita cuvantului kibbutznic
KIBBÚTZNIC, -Ă, kibbútznici, -e, s. m., f. Membru al unui kibbutz. (din idiș kibutsnik < idiș kibuts = kibbutz + suf. de apartenență -nik) [MW]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu kibbutznic
MONOCLÍNIC, -Ă adj. Cristalizat în forma unei prisme dreptunghiulare oblice. [< fr. monoclinique]. Vezi definitia »
PRIÁPIC, -Ă, priapici, -ce, adj. (Med.) Referitor la priapism, de priapism. [Pr.: pri-a-] – Din fr. priapique. Vezi definitia »
NUCLEÍNIC adj. acid ~ = acid nucleic. (< fr. nucléinique) Vezi definitia »
BACTERIOLÍTIC, -Ă adj. Care produce bacterioliză. (< fr. bactériolytique) Vezi definitia »
TÉHNIC, -Ă, tehnici, -e, adj., s. f. I. Adj. Care aparține tehnicii (II), privitor la tehnică. ◊ Desen tehnic = desen care reprezintă la scară un obiect, cu înscrierea dimensiunilor lui, și care este folosit la construirea obiectului în spațiu. Termen tehnic = termen de specialitate, caracteristic unui domeniu de activitate. ♦ Care se ocupă de latura de strictă specialitate într-o meserie, într-o știință etc. II. S. f. 1. Totalitatea uneltelor și a practicilor producției dezvoltate în cursul istoriei, care permit omenirii să cerceteze și să transforme natura înconjurătoare cu scopul de a obține bunuri materiale. 2. Totalitatea procedeelor întrebuințate în practicarea unei meserii, a unei științe etc. 3. (Mil.; în sintagma) Tehnică de luptă = totalitatea mijloacelor de luptă și auxiliare cu care sunt înzestrate forțele armate. – Din fr. technique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z