Definita cuvantului canadian
CANADIÁN, -Ă, canadieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Canadei sau este originară de acolo. 2. Care aparține Canadei sau populației ei, privitor la Canada sau la populația ei. [Pr.: -di-an] – Din fr. canadien.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu canadian
EGIPÁN s.m. Supranume dat zeului Pan și satirilor, datorită presupusului lor picior de țap. [< fr. aigipan, cf. gr. aix, aigos – țap, Pan – zeu la greci]. Vezi definitia »
STERNOCLEIDOMASTOIDIÁN adj. m. Mușchi sternocleidomastoidian = mușchi pereche care se fixează de stern, de claviculă și de apofiza mastoidă. [Pron. -cle-i...-sto-i-di-an, pl. -ieni, -iene. / < fr. sterno-cléido-mastoïdien]. Vezi definitia »
ȘOBOLÁN, șobolani, s. m. Mamifer rozător omnivor din familia muridelor, mai mare decât șoarecele, cu coada lungă acoperită cu solzi în formă de inele, care trăiește în jurul locuințelor, hambarelor, depozitelor etc., provocând mari stricăciuni; guzgan (Rattus norvegicus). ◊ Șobolan negru (sau de casă) = șobolan care trăiește în cămări, în poduri etc., produce mari pagube și transmite diferite boli infecțioase (Rattus rattus). Șobolan de apă = șobolan de culoare roșcată, care trăiește pe malul apelor (Arvicola terrestris). Șobolan moscat = desman. – Sobol + suf. -an. Vezi definitia »
FRIULÁN, -Ă adj., s.m. și f. (Locuitor) din regiunea italiană Friuli. // s.f. Limbă vorbită în această regiune; furlană (2). [< it. friulano]. Vezi definitia »
HAVÁN, -Ă, havani, -e, adj., s. f. 1. Adj. De culoare maro deschis (ca aceea a tutunului). 2. S. f. Țigară de foi fabricată din tutun de calitate superioară, provenit din Cuba; p. gener. țigară de foi. 3. S. f. Plută de mare alcătuită din trunchiuri de brad dispuse în forma unei țigări de foi și legate cu cabluri. – Din fr. havane. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z