Definita cuvantului seif
SÉIF, seifuri, s. n. Dulap sau ladă de fier în care se păstrează, de obicei într-o instituție bancară, bani, hârtii și obiecte de valoare; casă de bani. ♦ Încăpere specială, bine asigurată (la arhive sau la biblioteci publice), în care se păstrează manuscrise, documente și alte obiecte de valoare. [Var.: safé, saféu, sef s. n.] – Din engl. safe.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu seif
HIPOGRÍF s. m. animal fabulos, jumătate cal și jumătate grifon (1). (< fr. hippogriffe) Vezi definitia »
SCHIF s.n. 1. Ambarcație cu vele, rame sau motor de dimensiuni mici, cu fundul plat și pescaj redus, cu proră ascuțită și pupa dreaptă, folosit pentru pescuit sau pentru sport, la cursele de viteză și de agrement. 2. Sport practicat cu astfel de ambarcații. [< fr., engl. skiff]. Vezi definitia »
ȘLIF s.n. Porțiunea șlefuită a unei piese, a unui aparat etc. [< germ. Schliff]. Vezi definitia »
PORÍF, porifuri, s. n. Construcție făcută din garduri de nuiele și de bolovani, pentru protejarea malului unei ape curgătoare. Vezi definitia »
ARITMOGRÍF s.n. Joc de cuvinte încrucișate constând din înlocuirea cu cifre a literelor mai multor cuvinte din același domeniu, dispuse orizontal, care încadrează un cuvânt vertical. [< germ. Arithmogriph, cf. gr. arithmos – număr, griphos – enigmă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z