Definita cuvantului semilunar
SEMILUNÁR, -Ă, semilunari, -e, adj. În formă de semilună. – Din fr. semi-lunaire.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu semilunar
ANTINUCLEÁR, -Ă, antinucleari, -e, adj. Care este împotriva armelor nucleare. [Pr.: -cle-ar] – Din fr. antinucléaire, engl. antinuclear. Vezi definitia »
FIERÁR, fierari, s. m. 1. Muncitor care se îndeletnicește cu prelucrarea la cald a fierului sau a altor metale; faur2, făurar2, covaci, covali. 2. (Adesea determinat prin „ betonist”) Muncitor specializat în fasonarea și în montarea armăturilor pentru betonul armat. – Din lat. ferrarius. Vezi definitia »
INTERPLANETÁR, -Ă adj. Între, dintre planete. ◊ Stație interplanetară = stație-releu pentru zborurile cosmice pe care ar urma să aterizeze navele spațiale în drumul lor spre Lună sau spre planete. [Cf. fr. interplanétaire]. Vezi definitia »
PARTICULÁR, -Ă adj. 1. Care aparține numai anumitor persoane sau anumitor lucruri. ♦ În particular = în mod deosebit, în special, mai ales. ♦ Care constituie proprietatea individuală a cuiva. ♦ Care este de formație sau de esență individuală. 2. Care are caracter individual; care este caracteristic, specific. ♦ (Log.; despre judecăți) În care predicatul se referă numai la o parte din sfera subiectului. 3. Cu caracter neoficial; privat; (despre lecții) predat elevilor în afara orelor oficiale de școală. // s.n. Categorie filozofică, reprezentând o verigă de legătură între singular și general. [Cf. fr. particulier, lat. particularis]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z