Definita cuvantului serafism
SERAFÍSM, serafisme, s. n. Atitudine, comportare serafică. – Serafi[c] + suf. -ism.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu serafism
BORBORÍSM s. n. Zgomot perceptibil de la distanță, produs la nivelul abdomenului de gazele ce se deplasează în tubul digestiv. Vezi definitia »
MALTHUSIANÍSM s.n. Teorie reacționară care susține teza falsă că, în timp ce mijloacele de existență nu pot spori decât în progresie aritmetică, populația crește în proporție geometrică și că deci cauzele mizeriei maselor exploatate ar fi de ordin natural și biologic, nu social. [Pron. -si-a-. / < fr. malthusianisme, cf. Malthus, teolog și economist englez]. Vezi definitia »
DIMORFÍSM s. n. 1. Proprietate a unei substanțe de a cristaliza în două forme deosebite. 2. Existența a două forme distincte la una și aceeași specie de animale sau de vegetale (în funcție de sex, de sezon etc.). – Din fr. dimorphisme. Vezi definitia »
NEOPOZITIVÍSM s. n. curent filozofic contemporan care acordă o atenție deosebită cunoașterii raționale și logicii, precum și analizei logice a limbajului științei. (< fr. néopositivisme) Vezi definitia »
JUNIMÍSM s.n. Mișcare culturală, literară și politică promovată de gruparea „Junimea” din Iași în a doua jumătate a sec. XIX. [< „Junimea” – numele societății literare din Iași + -ism]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z