Definita cuvantului simpatie
SIMPATÍE, simpatii, s. f. 1. Atracție, înclinare, afinitate pe care cineva o simte față de o persoană sau pe care o inspiră cuiva; afecțiune; p. ext. obiectul acestui sentiment. ♦ Aprobare; atașament; devotament. 2. (Fam.) Persoană față de care cineva simte afecțiune sau dragoste. 3. (Med.) Legătură, raport dintre (două) organe simetrice care face ca, atunci când unul este afectat, să sufere și celălalt. Ochii sunt organe care se îmbolnăvesc prin simpatie. – Din fr. sympathie, lat. sympathia.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu simpatie
BIZANTINOLOGÍE s.f. Disciplină care studiază istoria, literatura și arta bizantină; bizantinistică. [Gen. -iei. / < fr. byzantinologie]. Vezi definitia »
iavlénie, iavlénii, s.f. (înv.) apariție, arătare. Vezi definitia »
SCHIASCOPÍE s. f. examen al umbrei pupilare, pentru a determina gradul de refracție a ochiului; cheratoscopie, retinoscopie. (< fr. skiascopie) Vezi definitia »
MODIFICÁȚIE, modificații, s. f. (Înv.) Modificare. – Din fr. modification, lat. modificatio. Vezi definitia »
GARANȚÍE s.f. Obligație în virtutea căreia o persoană sau o instituție trebuie să apere pe cineva de o pagubă eventuală sau să-l despăgubească de o pagubă suferită; chezășie. ◊ A lua (pe cineva) pe garanție = a garanta pentru cineva. [Gen. -iei. / < fr. garantie, it. garanzia]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z