Definita cuvantului singularitate
SINGULARITÁTE s. f. (Rar) Calitatea de a fi singular; p. ext. ciudățenie, bizarerie. – Din fr. singularité, lat. singularitas, -atis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu singularitate
ȘISTOZITÁTE s. f. Proprietate a anumitor sedimente (argiloase) și a unor roci metamorfice de a se desface în plăci subțiri sau în foi cu suprafețe paralele. [Var.: șistuozitáte s. f.] – Din fr. schistosité. Vezi definitia »
1.Parte a gnoseologiei care studiaza procesul cunoasterii asa cum acesta se desfasoara in carul stiintelor:teorie a cunoasterii stiintifice.2.(Impropriu)Gnoseologie Vezi definitia »
PERIODICITÁTE, periodicități, s. f. Proprietate a unui fenomen, a unei mărimi, a unei acțiuni de a fi periodică (1); repetarea periodică a valorilor unei mărimi, a unui fenomen, a unei acțiuni. ◊ Periodicitatea elementelor = repetarea proprietăților chimice și fizice la elementele chimice cu structură analoagă și cu număr atomic diferit, care formează un grup și care sunt cuprinse în aceeași coloană din tabloul periodic al elementelor. [Pr.: -ri-o-] – Din fr. périodicité. Vezi definitia »
INSUBMERSIBILITÁTE s. f. 1. însușirea a ceea ce este insubmersibil. 2. capacitate a unei nave de a-și păstra proprietățile de plutire în anumite condiții grele. 3. caracteristică a unei construcții de a nu fi depășită de ape peste nivelurile la care este dimensionată. (< fr. insubmersibilité) Vezi definitia »
IMPOPULARITÁTE s. f. caracterul, starea a ceea ce este impopular. (< fr. impopularité) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z