Definita cuvantului sinusoidă
SINUSOÍDĂ, sinusoide, s. f. Curbă care reprezintă valorile sinusului2 în funcție de valorile unghiului respectiv. – Din fr. sinusoïde.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sinusoidă
BRAZÚRĂ, brazuri, s. f. Lipitură făcută cu un aliaj al cărui punct de topire este mai înalt de 400° C. – Din fr. brasure. Vezi definitia »
OLÁNDĂ s.f. Pânză de in fină și deasă. [Pl. -de. / cf. fr. hollande, it. ollanda]. Vezi definitia »
COLÍNĂ2 s.f. (Chim.) Corp azotat care intră în compoziția materiei vii, având rol protector al celulei hepatice și ai cărui derivați (acetilcolina) au o mare importanță în funcționarea sistemului nervos. [< fr. choline]. Vezi definitia »
POCLÁDĂ, poclăzi, s. f. (Reg.) Țesătură de casă mițoasă, de obicei din lână nevopsită, întrebuințată ca pătură sub șaua calului, ca învelitoare sau ca așternut. [Var.: plocádă, plocátă s. f., plocát, poclád s. n.] – Din sl. pokladŭ. Vezi definitia »
AGENTÚRĂ, agenturi, s. f. 1. Casă de afaceri în țările capitaliste, condusă de un agent (1); totalitatea afacerilor efectuate de o astfel de casă. 2. Grupare aflată în slujba intereselor unui stat străin sau a unor cercuri financiare ori politice străine, care întreprinde acțiuni de spionaj și urmărește subordonarea economico-politică a statului în care acționează. – Germ. Agentur. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z