Definita cuvantului siteav
SITEÁV, -Ă, siteavi, -e, adj. (Reg.; despre glas; p. ext. despre oameni) Răgușit. [Var.: sitáv, -ă adj.] – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu siteav
CONCLÁV s.n. 1. Încăpere în care matroanele romane se retrăgeau pentru a-și primi prietenii apropiați. 2. Adunare a cardinalilor pentru alegerea unui papă; loc unde se ține această adunare. [Pl. -ve, -vuri. / < lat. conclave – cameră închisă cu cheia, cf. fr., it. conclave]. Vezi definitia »
GROZÁV, -Ă, grozavi, -e, adj. 1. Care produce groază (prin aspect, manifestări, consecințe); groaznic, îngrozitor. 2. Care este extrem de puternic, de violent, de intens, de mare. Vânt grozav. ♦ (Adverbial) Tare, mult; foarte, extrem de... 3. Care iese cu totul din comun prin calitățile sale; remarcabil; excepțional. ◊ Expr. A se crede grozav = a avea o părere exagerat de bună despre sine. ♦ Curajos. ◊ Expr. (Substantivat) A face pe grozavul = a se lăuda, a se mândri (în mod nejustificat) cu calitățile sale, a se grozăvi. – Din bg. grozav. Vezi definitia »
CAV, -Ă adj. (despre obiecte) care are o cavitate. ♦ venă ~ă = fiecare dintre cele două vene principale care aduc sângele la inimă. (< fr. cave, lat. cavus) Vezi definitia »
tântáv, -ă, adj. (reg.) bâlbâit, gângav. 2. (om) înalt, voinic. Vezi definitia »
ciornogláv, -ă, adj., s.f. și n. (reg.) 1. (adj.) bolnav. 2. (s.f.) capră cu coarnele date pe spate. 3. (s.n.) iarbă înaltă cu ghimpi care se prind de cozile cailor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z