Definita cuvantului staroste
STÁROSTE, starosti, s. m. 1. Conducător al unei corporații, al unei bresle din trecut; p. gener. conducător, șef, fruntaș. 2. Persoană care conducea în trecut (în Moldova) un ținut aflat la marginea țării. 3. (Reg.) Persoană trimisă oficial de un tânăr la părinții unei fete pentru a o cere în căsătorie; pețitor; p. ext. persoană care conduce ceremonia nunții. – Din sl. starosta.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu staroste
SEMISTERILITÁTE s. f. capacitate funcțională a gameților masculi sau femeli, în cazul hibrizilor structurali. (< fr. semistérilité) Vezi definitia »
NODOZITÁTE, nodozități, s. f. 1. Formație patologică rezultată din înmulțirea celulelor rădăcinilor de leguminoase în urma infecției cu anumite bacterii. 2. Proeminență la articulațiile corpului sau a unei părți a lui. ♦ Nodul (1). 3. Ridicătură mică, rotunjită pe suprafața unui obiect. – Din fr. nodosité. Vezi definitia »
CIVILITÁTE s.f. (Liv.) Comportare frumoasă, fel curtenitor de a vorbi, de a duce o conversație; curtenie. [Cf. lat. civilitas, fr. civilité]. Vezi definitia »
variabilitáte (-ri-a-) s. f., g.-d. art. variabilitắții; pl. variabilitắți Vezi definitia »
NEOMENÉȘTE adv. În chip neomenesc, cu cruzime. [Pr.: ne-o-] – Ne- + omenește. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z