Definita cuvantului stoicism
STOICÍSM s. n. 1. Curent filozofic în Grecia și Roma antică, care conținea elemente materialiste în ceea ce privește problema cunoașterii și care în domeniul eticii susținea că oamenii trebuie să trăiască potrivit rațiunii, să renunțe la pasiuni și la plăceri, să considere virtutea ca singurul bun adevărat și să se dovedescă neclintiți în fața vicisitudinilor vieții. 2. Tărie, fermitate morală în încercările vieții. [Pr.: stoj-] – Din fr. stoïcisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu stoicism
VULCANÍSM s.n. 1. Totalitatea manifestărilor vulcanice (1). 2. (Fig.) Însușirea de a fi vulcanic (2) [în DEX'98 și DN]; impetuozitate. [Cf. fr. volcanisme]. Vezi definitia »
NECONFORMÍSM s. n. Nonconformism. – Ne- + conformism (după fr. non-conformisme). Vezi definitia »
COOPERATIVÍSM s. n. (Rar) Cooperatism. – Cooperativ + suf. -ism. Vezi definitia »
GAMACÍSM s. n. pronunțare alterată a consoanelor g și k. (< fr. gammacisme) Vezi definitia »
FETIȘÍSM s.n. Formă timpurie a religiei în comuna primitivă, constând în adorarea fetișurilor, ca divinități. ♦ (Fig.) Adorație oarbă, nemotivată față de un principiu, de o concepție etc. ◊ (Ec.) Fetișismul mărfii = reprezentare denaturată, falsă pe care oamenii și-o formează despre mărfuri în condițiile relațiilor bazate pe proprietatea privată, atribuindu-le însușiri care în realitate provin din raporturile sociale dintre oameni. [< fr. fétichisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z